Університет Тріра (Німеччина) допоміг створити офіс УАРМБО в ЄС!

Університет Тріра (Німеччина) допоміг створити офіс УАРМБО в ЄС!

Університет Тріра з першого дня війни підтримує Україну. Міхаель Якель, Президент Університету ініціював зібрання 25 лютого в університетському кампусі студентів, викладачів та співробітників. Учасники форуму виявили солідарність з народом України і направили лист на знак співчуття людям у зоні бойових дій.

Університет призупинив наукове співробітництво з росією на інституційному рівні.

Університет реагує на війну в Україні різними заходами: підтримуються українські студенти та вчені, розширено психологічну допомогу.

Університет схвалює заяви Конференції німецьких ректорів (HRK), Альянсу наукових організацій та Німецької служби академічних обмінів (DAAD), підтримує Любецьку декларацію Постійної конференції міністрів освіти і культури від 10/11 березня: «Війна в Україні та її наслідки» та Звернення Німецької служби академічних обмінів (DAAD) i Конференції ректорів Німеччини (HRK) до Федерального уряду щодо створення програми підтримки німецьких університетів для прийому українських студентів та дослідників.

28 студентів з українським громадянством наразі навчаються в Університеті Тріра. Українські студенти Трірського університету, які опинилися у фінансовій скруті через війну в Україні, можуть звернутися за фінансовою підтримкою з фонду екстреної допомоги Stipendienstiftung Rheinland-Pfalz.

Для студентів українських вишів, які опинились у Регіоні Трір, Університет Тріра пропонує можливість гостьового студентського навчання Plus. Студенти мають можливість продовжити онлайн-курс навчання в своєму рідному університеті та відвідувати курси німецької мови, індивідуальні курси. Студентам  забезпечені доступ до бібліотеки університету, цифрових ресурсів,  контакти зі студентами університету та участь в інтеграційних заходах.

Університет прийняв на гостьове навчання групу студентів Украінсько-Американського університету Concordia з Києва. Міжнародний департамент і департамент бізнес адміністрування надають студентам всебічну допомогу. У квітні студенти вони розпочнуть навчання.

Ми вдячні нашим німецьким колегам і впевнені, що наші студенти покажуть себе якнайкраще.

Ми переможемо!

Слава Україні!